Thursday 16 October 2014

Pragul pentru deschiderea procedurii insolventei

Noul cod al insolventei, Legea 85/2014, clarifica aspecte privind pragul minim pentru deschiderea procedurii insolventei impotriva unui debitor de 40000 lei sau sau de 6 salarii medii brute pe economie/salariat. 

Legea precizeaza ca valoarea prag se aplica atat in situatiile in care creditorii solicita deschiderea procedurii cat si pentru cererile introduse de debitor, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit in procedura de lichidare prevazuta de Legea 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 5 pct. 72. din Legea 85/2014: "valoarea-prag reprezinta cuantumul minim al creantei, pentru a putea fi introdusa cererea de deschidere a procedurii de insolventa. Valoarea-prag este de 40.000 lei atat pentru creditori, cat si pentru debitor, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit in procedura de lichidare prevazuta de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru creante de alta natura decat cele salariale, iar pentru salariati este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat."

Mai multe informatii pe www.e-insolventa.ro

No comments:

Post a Comment